Σεμινάρια

Εντατικό σεμινάριο ενηλίκων

Το ταχύρρυθμο σεμινάριο 5 ημερών και συνολικής διάρκειας 40 ωρών πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα 16 –  20 Μαρτίου 2020.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • την κατασκευή ψηφιδωτής διακόσμησης αρχαίων ή βυζαντινών χρόνων με τη χρήση της άμεσης ψηφοθέτησης
  • τη δυνατότητα κατασκευής βοτσαλωτού έργου
  • θεωρητικά μαθήματα της τεχνικής του ψηφιδωτού και των υλικών που χρησιμοποιούνται (κόλλες, κονιάματα κτλ.)

Για ενδιαφερόμενους με προηγούμενη εμπειρία στο ψηφιδωτό παρέχεται κατόπιν συνεννοήσεως η δυνατότητα εκμάθησης διαφορετικών τεχνικών, μεθοδολογιών και υλικών.

Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών παρέχεται στο σπουδαστή βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@mosaicart.gr και η προεγγραφή μέχρι 2 Μαρτίου 2020.

 

Σεμινάρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Προσφέρονται ατομικά ή ομαδικά σεμινάρια με διάρκεια από 2 έως 4 ώρες.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται είτε στη σχολή είτε στο χώρο του σχολείου. Απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και των τριών βαθμίδων.
Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών), κατασκευάζουν το δικό τους ψηφιδωτό με τη χρήση ψηφίδων ανάλογα με την ηλικία τους. Οι μαθητές διαμορφώνουν τις δικές τους ψηφίδες με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων.

Διήμερο σεμινάριο του Marco de Luca 20-22 Απριλίου 2018

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο εξαιρετικός δάσκαλος και δημιουργός ψηφιδωτών έργων Marco de Luca, αναλύει την τέχνη της σύνθεσης των ψηφίδων.

Βαθύς γνώστης του αρχαίου ψηφιδωτού και των αξιών του, κορυφαίος εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής ζωής της Ραβέννας και της σύγχρονης ψηφιδωτής τέχνης διεθνώς, ο Marco de Luca μας πρόσφερε μια ονειρική διάσταση στη σύνθεση των ψηφίδων, μια μοναδική αισθητική εμπειρία.

Οι συμμετέχοντες κατασκεύασαν δύο ψηφιδωτά με την καθοδήγηση του μεγάλου δασκάλου και καλλιτέχνη.