Πληροφορίες

Η σχολή λειτουργεί από την 1 Οκτωβρίου μέχρι 31 Ιουλίου.

Τα μαθήματα είναι τετράωρης διάρκειας και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 18.00΄-22.00΄. Δυνατότητα παρακολούθησης, μία ή και δύο φορές εβδομαδιαίως.

Εγγραφές γίνονται όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα μαθήματα είναι ομαδικά, με εξατομικευμένη διδασκαλία για κάθε σπουδαστή.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει:

  • την εκμάθηση δημιουργίας πιστών αντιγράφων με την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής, άμεσης ψηφοθέτησης. Έτσι γίνεται οικεία η γνώση της διαμόρφωσης των ψηφίδων, της ψηφιδωτής γραφής, καθώς και των υλικών με τα οποία κατασκευάστηκαν τα ψηφιδωτά στους αρχαίους και βυζαντινούς χρόνους. Πατήστε εδώ για τον τρόπο κατασκευής πιστών ψηφιδωτών αντιγράφων.
  • τη δημιουργία σύγχρονων ψηφιδωτών κατασκευών, με τη χρήση πολυάριθμων τεχνικών και υλικών κατασκευής.
  • Την εφαρμογή/τοποθέτηση ψηφιδωτών κατασκευών σε διαφορετικές (χρηστικές ή διακοσμητικές) επιφάνειες με τη χρήση πολυάριθμων τεχνικών και υλικών (βιομηχανικών-συνθετικών) τοποθέτησης.
  • τη γνώση των φυσικών και τεχνητών υλικών που επιλέγονται για το σχηματισμό των ψηφίδων και των ανόργανων και οργανικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των διάφορων υποστρωμάτων.
  • την προβολή διαφανειών που αφορούν στην ανάλυση των τεχνικών σύνθεσης, των διαφόρων τυπολογιών και εφαρμογών του ψηφιδωτού σ’ όλα τα στάδια της ιστορικής του εξέλιξης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
  • θεωρητικά μαθήματα συντήρησης αρχαίων, βυζαντινών και σύγχρονων ψηφιδωτών.

Τα μαθήματα παρέχουν γνώσεις επαγγελματικού επιπέδου και απευθύνονται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε εν δυνάμει επαγγελματίες.

Τα μαθήματα έχουν ετήσια διάρκεια.

Προσφέρονται επίσης κύκλοι μαθημάτων μικρότερης διάρκειας, με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες χρονικές ή μαθησιακές ανάγκες του εκπαιδευόμενου.

Τα απαραίτητα εργαλεία και φυσικά υλικά παρέχονται δωρεάν.

Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών παρέχεται στο σπουδαστή βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων. Υπάρχει επίσης δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων σημειώσεων.

Το Κέντρο έχει συνεργαστεί για την παράδοση μαθημάτων, με διάφορους φορείς, όπως:

Μουσείο Μπενάκη

Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας

Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Προβολής και Ανάπτυξης Μυκόνου

Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ για την παράδοση μαθημάτων στο Δήμο Δίου

Παιδικός σταθμός Ελάτειας

Ξενοδοχείο Cape Sounion – Grecotel

Ξενοδοχείο Seagull’s Bay, Κως

5o Τεχνικό Λύκειο Πετρούπολης

6o Γυμνάσιο Ιλίου

Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο ΔΕΣ

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη