Ο φορέας ΨΗΦΙΔΩΝ Δράσεις ιδρύθηκε το 2017 ως φυσική συνέχεια του έργου που για 8 χρόνια επιτελούσε  ο Ελληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού.

 

O Ελληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού αποτέλεσε μια σημαντική προσπάθεια διάδοσης της τέχνης του σύγχρονου ψηφιδωτού στη χώρα μας

Με έτος ίδρυσης το 2009, κατά τη διάρκεια της πορείας του οργάνωσε και πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων με στόχο τη διάδοση του ψηφιδωτού στη χώρα μας.

Στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται:

1 διεθνές συνέδριο (12TH Ιnt/l  AIMC Congress. ‘Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα,  Οκτώβριος 2010)

1 διεθνής έκθεση (στα πλαίσια του παραπάνω διεθνούς συνεδρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Πάρκο Ελευθερίας, Λεωφ. Βασ. Σοφίας, Αθήνα Οκτώβριος 2010)

5 ομαδικές εκθέσεις (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκόπουλου, Γαλαξίας Δήμου Νέας Σμύρνης, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Παναιτώλιο Δήμου Νέας Ιωνίας, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών)

3 ανοικτά εργαστήρια (Πλ. Π. Παναγιώτου – Μαρκόπουλο, Γυμνάσιο Αμφίκλειας, Αίθριο Κτηρίου ΠΟΣΥΠΠΟ – Πλάκα)

11 περιηγήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Η ομάδα  του ΨΗΦΙΔΩΝ Δράσεις  αποτελεί την μετεξέλιξη του Ελληνικού Συλλόγου Ψηφιδωτού σε ένα ξεχωριστό πυρήνα,  εστιάζοντας στην κατανόηση της σπουδαιότητας της τέχνης του ψηφιδωτού σε όλη την ιστορική του εξέλιξη και παράλληλα στη διάδοση του σύγχρονου ψηφιδωτού στη χώρα μας, με εκθέσεις, περιηγήσεις, ενημερώσεις και άλλες δραστηριότητες.